zondag 8 februari 2009

Update: Mature portefeuille


In de afgelopen week hebben we weer een rendement van 3,84% gehaald op het belegd bedrag en daardoor hebben we het verlies dat we opgelopen hebben door KBC grotendeels weggewerkt.
Welke bedrijven hebben het de afgelopen week goed gedaan? Wel in de eerste plaats Total met een stijging van € 2,75 op weekbasis. Dit aandeel heeft de laatste 3 maanden nog niet anders gedaan dan op en neer gegaan als een jojo, maar heeft eindelijk wat meer de weg naar boven gevonden.
Dan volgen UCB, Tessenderlo en Umicore met een winst op weekbasis van respectievelijk € 1,4; 1,3 en 1,14. UCB heeft van de FDA redelijk positief nieuws ontvangen: ze hebben geen extra test nodig voor hun geneesmiddel, waardoor de eerder gestelde limiet voor het op de markt brengen niet in het gedrang komt. De FDA wil enkel een extra update over de veiligheid. Tessenderlo en Umicore deden het zonder nieuws dus ook goed, en eigenlijk is dat niet verwonderlijk. Deze 2 bedrijven zijn veel te laag gewaardeerd.
In de afgelopen week noteren we overigens maar twee verliezers met Pfizer (€ -0,05) en Belgacom (€ -0,32). Pfizer zal nog een paar weken leiden onder het bod op Wyeth en Belgacom zal nog een tijdje op dit niveau blijven staan, tot het tijd is om hun volgende coupon te onthechten. De aankoop van de BEL20 Master Unit lijkt ook nog steeds een wijze beslissing te zijn geweest.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten