zondag 1 februari 2009

Update: Alfa portefeuille

Deze portefeuille steeg met 0,57% op het belegd bedrag ten opzichte van vorige week. Dit was te danken aan de lichte stijging van Belgacom. 4Energy Invest bleef immers redelijk beweegloos staan op € 3,45. Hetzelfde kon niet gezegd worden over Belgacom dat gedurende bijna gans de week aankeek tegen een koersverlies, maar dit weerom op donderdag en vrijdag goed maakte.


Het begin van de maand is vandaag, dus uit goede gewoonte hebben we weer € 250 gestort op onze “beleggersrekening” in afwachting van een kapitaal dat belegbaar is en een aandeel waarin het de moeite waard is om in te beleggen. Zoals in vorige posts al gemeld zal dit waarschijnlijk een holding zijn of de BEL20 Master Unit. Volgende maand wordt de BEL20 herschikt, en na die herschikking zal Nyrstar (een aandeel waarvan ik veel verwacht, ook al hebben ze hun dividend geschrapt) er spijtig genoeg geen deel meer van uitmaken, maar Fortis en KBC maken er wel nog deel van uit, dus er zit nog opwaarts potentieel in (dat er misschien op het einde van volgende maand niet meer is, omdat het al benut is). Ik zal dus vooral naar GBL, NPM en zelfs Brederode kijken. Solvac en KBC Ancora komen niet in aanmerking, want dit zijn geen holdings die de gewenste diversificatie geven aan een nog jonge portefeuille.

Het wordt ook uitkijken naar wie wel nog een dividend zal betalen. Belgacom deed dit in december nog en zal dit waarschijnlijk blijven doen door het aandeelhouderschap van vadertje staat, dus met dat aandeel zitten we nog steeds save. 4Energy Invest is een dynamisch bedrijf dat in een gunstige sector zit. Het maakt winst, mede dankzij de subsidies die ze ontvangen voor hun groene energie, en heeft met succes een tweede plant geopend naast een andere winstgevende plant. Ik wacht met spanning op hun financieel jaarverslag, want de cijfers van het laatste half jaar zullen mede bepalen hoe veel opwaarts potentieel dit aandeel heeft.


Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten