maandag 12 januari 2009

Tip: Gebruik uw favorieten

De tip "gebruik uw favorieten" is dubbel en ook eenvoudig:

Ten eerste bedoel ik hiermee dat u in Internet Explorer, Opera, Firefox, ... uw favorieten moet gebruiken om efficiënter uw informatiebronnen te kunnen raadplegen. Zo heb ik in mijn favorieten al de bedrijven staan waarin ik belegd ben of waarin ik geïnteresseerd ben om in te beleggen. Meestal zijn dit de rechtstreekse links naar hun "investor" pagina's. Op deze pagina staat meestal de financiële kalender van het bedrijf en die datums schrijf ik dan ook op in een aparte agenda. Via de TIJD blijf ik op de hoogte van eventuele speciale bedrijfsmeldingen, buiten deze agenda om en dan ga ik altijd kijken naar de originele persmededeling. De pers kan namelijk niet alles lezen en een reporter kan de info anders interpreteren dan dat u dat zou doen (als dat al mogelijk is met de verschafte info in het persbericht). Verder heb ik een rechtstreekse link naar de koerstabellen van de continumarkt van alle grote markten van Euronext. Niets is hatelijker dan moeten klikken op Euronext, dan België en dan nog op continumarkt of fixingmarkt.

Natuurlijk bedoel ik hiermee ook dat u best belegt in de bedrijven die u het beste kent. Om in Pfizer te beleggen is het namelijk niet voldoende om te weten dat ze Viagra op de markt brengen, u moet kijken hoe het met hun pijplijn aan mogelijke nieuwe medicijnen zit. Om in Devgen te beleggen is het belangrijk dat u weet wat deze juist doen. Afgaan op geruchten dat hun product mogelijk naar fase II gaat, is niet voldoende. Ik hoop dat u niet diegene bent die aan de hoogste koersen van afgelopen week hebt belegt in Devgen. Ik beleg nooit in dingen die niet zeker zijn en zal ook proberen niet meer te beleggen in dingen waarvan de meeste denken dat ze niet zeker zijn (cfr. Fortis). Zoals ik hiervoor al aangegeven heb bij Tips: controleer beleggingstips. Een gerucht kan u hobbybelegger niet controleren. Soms is dit spijtig, omdat uw verlies vergroot tegen dat een negatief gerucht bevestigd wordt of omdat u pas kan kopen aan reeds hogere koersen als een positief gerucht bevestigd wordt. Maar in de overgrote meerderheid van de gevallen zijn geruchten niet waar en wint u dus meer door consequent geruchten te negeren zolang ze niet bevestigd zijn.

Bedankt voor het lezen.

PS. Voor Devgen weten we wel dat de verkoop van zaden zeer goed verlopen is. Vooral in India is de verkoop goed verlopen. De jaarresultaten van dit bedrijf, die op 13 maart bekend zullen gemaakt worden, zijn zeker het uitkijken waard. Ook wat het effect is van de sluiting van hun farmadivisie zal hierbij interessant zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten