zondag 25 januari 2009

Update: Mature portefeuille

Hier is dan de update van de Mature portefeuille:


Hier is KBC dus in verdwenen, zoals eerder aangekondigd. De verkoopkoers was €9,75, ruim onder de koers van deze vrijdag. Jammer genoeg werd dit veroorzaakt door mensen die liever speculeren dan beleggen. De CBFA heeft hier weer ruimschoots tekort geschoten. Het short sellen is verboden zeggen ze, maar zoals jullie kunnen lezen in de rubriek Info bij short sellen, valt hier wel een mouw aan te passen en dat hebben ze dus waarschijnlijk ook gedaan.
Welnu, niet getreurd, we moeten de toekomst rooskleurig blijven inzien en er van uitgaan dat gedane zaken geen keer nemen. Wat had deze verkoop tot gevolg? Wel we werden met een verlies van € -959,4 opgezadeld en hielden maar € 570 kapitaal over. Misschien had ik dan ook met de aankoop van de BEL20 Master Unit moeten wachten totdat ik over dit kapitaal beschikte om al te investeren, maar het zal voorlopig op de wachtlijsten moeten blijven staan.
Onze portefeuille kende door het KBC verhaal dus geen rooskleurige week. Enkel UCB kon een wat andere kleur geven aan onze portefeuille (het koerscijfer van UCB mocht dan ook van rood overgaan naar zwart, wat een hogere koers dan de aankoopkoers aangeeft). Hierover kan u iets meer lezen zo een drie berichten lager dan dit bericht.
Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten