zondag 4 januari 2009

Update: Mature portefeuille

Hier is ze dan, de wekelijkse update van de virtuele portefeuille voor de mensen met al wat meer spaargeld. De portefeuille heeft er een sterke week op zitten. Vorige week keek onze portefeuille nog aan tegen een verlies van €-1190,85 en nu is het saldo al positief: € 174,55. Een verschil dus van € 1365,4. Dit is vooral te danken aan Van de Velde (dat bij een geringe omzet (1006 stuks) vrijdagmorgen € 3 winst maakte (+12%) en nadien maar 1 euro meer moest inleveren). Ook Umicore doet een stevige duit in het zakje.

Het is wel zo dat januari bijna altijd een goede eerste beursdag kent, zeker als deze beursdag op het einde van de week valt. Morgen zullen we zien wat het zal worden. De afgelopen week is er gehandeld aan zeer lage volumes en een aandeel dan positief duwen is niet zo moeilijk (zie maar naar voorbeeld van Van de Velde hier boven: met 1006 stuks direct € 3 omhoog, dat is niet niets).

Met de € 900 die over is, hebben we nog steeds geen haast om deze te beleggen. Voor deze portefeuille zijn het meer potentiĆ«le groeiers die we kopen en ik ben eigenlijk meer geneigd om nog een aankoop te doen van een aandeel dat de basis van onze portefeuille zal versterken. Ik zou zelfs een tracker van de Bel20 kunnen nemen. Hiermee beleg ik ook direct in een hele hoop verschillende bedrijven. Alhoewel ik eerder al gezegd heb dat ik de Bel20 niet zo goed vindt (niet zo representatief voor onze Brusselse beurs), zijn de bedrijven die er in aanwezig zijn, stuk voor stuk deftige bedrijven. Zelfs Fortis is nu door zijn lage koers niet slecht meer te noemen. Rechtstreeks in Fortis beleggen is momenteel gokken, maar onrechtstreeks via een tracker is een andere zaak.

Bedankt voor het lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten